Læsetid: 3 minutter

Valget af den rette partner til elektronikudvikling eller elektronikproduktion kan være svært. En væsentlig faktor er EMS-udbyderens renommé og troværdighed på markedet. Hvor længe har udbyderen eksisteret, og hvilke kundetyper opererer de med? Et hurtig kig på virksomhedens historik samt regnskaber, kan give dig det overordnet billede af om denne udbyder er troværdigt. 

Læs om CB Svendsens historie her. 

Når baggrundtjek er på plads, handler det næste etape om forretningsforståelse, kommunikation og de rette værktøjer/evner til at få dit produkt fra design til fremstilling.  

  • Har din EMS-udbyder forståelse af dit produkt eller forretning?
  • Kan de tilføje værdi til din design proces?
  • Hvordan er kommunikationen mellem dig og din EMS-partner? 

Det er væsentligt, at man i første møde med potential EMS-partner snakker om projektets omfang, jeres ønsker og forventninger, som giver anledning til at få lavet et projektscope og en “draft project plan”, som skal give overblik over de større milepæle i projektet. Her vil man også få indblik I hvorvidt EMS-partneren forstår jeres produkt eller forretningen generelt. 

Standarder og værktøjer 

Èn af de andre parametre, som kan være relevant at kigge på, er EMS-udbyderens certificeringer efter industristandarder. Det er især nødvendigt at opnå og vedligeholde certificeringer i sektorer med høj pålidelighed, investering, tid og overholdelse af stringente processer og forretningskontrol, især på medico, forsvar- og rumfart. Dette viser til gengæld engagement i en fokuseret industri, samt en dedikation til løbende forbedringer. 

Udover certificeringer og industristandarder, kan man kigge på de anvendte udstyr og værktøjer til produktion, test mm. Har EMS-udbyderen investeret i avancerede teknologier og moderne udstyr? Du skal kunne regne med en produktionspartner, der støtter din virksomhed gennem brug af avanceret fremstilling og test teknologier og demonstrerer en forpligtelse til løbende investeringer. 

After-sale service  

Mange vil muligvis være sultne efter at få en ordre hjem, men der er lige så stort arbejde og ansvar efter ordren er i hus. Hvordan er after-sale processen? Har du et dedikeret team til rådighed hos EMS-udbyderen, der kan supportere dig i servicekrav, genfremstilling af produktet, håndtering af komponentforældelse eller videreudvikling af dine produkter for fremtiden? Det er vigtigt, at din EMS-partner tilbyder et komplet produkt livscyklussupport, håndtering og evt. et tilbud om at have udviklingsressourcer til rådighed for videre forløb.  

Sporbarhed 

Sporbarhed er vigtig i forsyningskæden, da det giver mulighed for et klart indblik i hvert trin af produktionsprocessen og sikrer dermed, at det rigtige materiale bruges i det rigtige produktionstrin. Det giver samtidig også mulighed for at minimere produktionsomkostninger, undgå dyre produkttilbagekaldelser, opdag og fjern fejl under produktionen, overholde kvalitetssikring standarder, og overordnet øget synlighed i driften, der driver proces- og produktforbedringer over tid. 

Produktionskapacitet

Produktionskapacitet hos EMS har en betydning for jeres fremtidig samarbjede, når der er tale om potentiel skalering af jeres produktion senere i forløbet. Kan EMS’en sikre og supportere jeres ønske om fremstilling af high-volume produkter? Kan de være med i hele processen i takt med jeres udvikling af virksomheden? Det er en fordel at have en samarbejdspartner, der kan støtte virksomheden i deres udvikling fra en prototype til masseproduktion, da historikken og rejsen gør samarbejdet stærkere og nemmere videre i forløbet. En partner der kan tilbyde high-volume produkter har også evnerne til at gøre produktionsomkostningerne attraktiv og dermed opnå de fordele som gavner jeres virksomhed.

Kommunikation 

Når alt kommer til alt, en effektiv og transparent kommunikation mellem dig og EMS-udbyderen er nok én af de vigtigste faktorer, som afgør om samarbejdet kommer til at fungere. Rettig information, åben og aktiv dialog er altafgørende for partnerskabets succes og gøre forretningsbeslutningerne nemmere og hurtigere. Det er næsten uundgåeligt at have fuldstændig gnidningsfri udviklings- eller produktionsproces, men hvordan man undervejs håndterer de forskellige udfordringer, der er afgørende for projektets succes.  

Læs om hvordan OOONO gik fra idé til færdigprodukt på rekordtid.

Konklusion 

Et uforpligtende møde med EMS-udbyder kan give dig afklaring på om udbyderen er den rette partner til jeres kommende projekt. Her kan man få en føler af hvordan kommunikationen og forståelsen er, en rundvisning i deres produktion og nogle kundecases, hvor man kan dokumentere lignende projekter, kan give pejlemærke til om man skal tage skridtet videre.