Læsetid: 3 minutter

 

“Din succes er vores succes” er mottoet med en vision om at skabe de mest innovative og værdiskabende produkter for vores kunder. Det skaber tillidsfulde samarbejdspartnere og kunder, som vokser sammen med os. Èn af dem er Lopolight, som vi skrev om for første gang tilbage i 2006 med fokus på deres idé og ambition om at være fremtidens eksperter på maritimt lys. Siden samarbejdets opstart er der sket en masse udvikling af nye produkter og optimering af eksisterende. Du kan læse den tidligere historie fra CB Svendsens nyhedsbrev nr.5 fra 2006.  

Verdensnyhed til lystsejlere

Lille dansk firma har skabt en sensation for sejlerfolket. Diodelanterner er langt mere anvendelige, holdbare energivenlige og effektive end almindelige glødelampelanterner.  

Hvad er vigtigt, når man befinder sig I åben sø? Himmel og jord står i ét- Det er mørk nat. Tågen har allerede lagt sin klamme hånd på området. Vejrguderne er mildt sagt uvenligt stemt. Det er I sådanne øjeblikke, lanterne bare SKAL virke.  

Ikke desto mindre har det I mange år været umuligt at få denne sikkerhed. Alt for ofte svigtede de gamle glødelamper – enten pga korrosion, defekte eller udbrændte pærer eller smadret glas. 

Jan Møller fortæller: “Men alt det er nu slut. Da jeg I 2022 traf Peter Hancke, som præsenterede mig for sin nye opfindelse – diodelanternen – var grunden lagt til et nemmere og behageligere liv for os lystsejlere. 

 

Læs også: LOPOLIGHT kommer sikkert i havn med CB Svendsen

 

Jorden rundt 

“På min tur jorden rundt I 2003 var min båd udstyret med de nye Lopolight (Low Power Light) diodelanterner – prototyper. Selvom jeg væltede rundt med båden mindst 10 gange og ‘alt andet’ led frygtelige skade – antenner, vindmåler, radarreflektor o.m.m. – virkede mine Lopolight upåklageligt – hele tiden. 32.000 sømil uden stop og uden svigt. Der var simpelthen ikke noget, der kunne gå I stykker. Alle diodelanternerne var kompakte og total uigennemtrængelige for vand og luft.” 

“På den jordomsejling har man masser af tid til at tænke, og jeg tænkte meget på Peters opfindelse. Da jeg kom hjem, satte vi os omgående sammen og besluttede, at der var noget genialt og stort i det her. Men vi havde behov for en dygtig, ekstern samarbejdspartner, der kunne samle alle vores ‘tråde’ til et salgsbart produkt.” 

Fik hvad vi havde behov for 

“Pludselig kom Peter med en lille annonce om strømforsyning fra CB Svendsen. Peter fortalte om sin far, der for ca. 20 år siden havde haft et godt samarbejde med Carsten Svendsen. Så vi kontaktede dem omgående – og det har vi ikke fortrudt. Det viste sig, at Carsten Svendsen og Michael Aarestrup meget hurtigt forstod vores problemstilling, både mht. Strømforsyningen men også på en masse andre områder, vi ikke havde skænket en tanke. Vi fik ikke blot det vi bad om, men vi fik det, vi havde behov for!” 

I dag foregår næsten hele produktionen hos CB Svendsen, som dermed står med hele risikoen og sikkerheden for, at hver enkelt lanterne virker. Da vi er et lille og nystartet firma, spiller økonomien også en rolle. Også her har CB Svendsen vist god vilje og har finansieret en stor del af udviklingsomkostningerne.  

 

Hør også: Interview med Lopolight

 

Fremtiden 

“Udviklingen er gået stærkt. Siden vi begyndte i 2004, er efterspørgslen og dermed salget eksploderet, og vi har store forventninger til fremtiden. Desværre er der ikke så meget tid til at nyde sejlerlivet i øjeblikket, men det kommer. Lige nu arbejder vi med de fremtidige projekter – herunder diodelanterner, der kan lyse længere end 3 sømil og diodefyrtårn på land. Vi ser os selv som fremtidens eksperter på maritimt lys,” afslutter Jan Møller.