KUNDECASE

RØDOVRE KOMMUNALEN FJERNVARME

BAGGRUND

_______

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning – også kaldt RKF i dagligdagen – blev oprettet i september 1985 og blev en selvstændig forsyningsafdeling beliggende i Teknisk Forvandling men med egen bestyrelse. I dag har RKF ca. 670 kunder fordelt på små- og store kunder, der bruger alt fra 2-3 MWh til 15.000 MWh om året.  

Rødovre producerer ikke selv varme og er derfor et distributionsselskab, som køber varme fra transmissionsselskabet VEKS og sælger den videre til deres kunder, som er fordelt på 5 net. Alle kunder i RKF er fjernaflæste.  

“RKF ejer alle de store installationer og dermed os der drifter og vedligeholder dem. På alle disse installationer, har vi CB Svendsens FA med PT-boks eller Multiboks, bl.a. vi skal kunne retfærdiggøre overfor kunden, at det ikke er vores udstyr, der fejler, hvis kunden ikke kan afkøle nok,” siger Brian Kølvig, som er maskinmester hos Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning.  

RKF kører med 3 aflæsningssystemer, hvor 2 ud af 3 systemer kører primært med CB Svendsens fjernaflæsere. “Vi kører med CB Svendens aflæsere primært på al de store kunder, og en blanding af CB Svendsen og Narrow Band IoT på de mellemstore kunder.” 

Moonboon vuggemotor udviklet af CB Svendsen

_______

Fra fastnet til GSM-net 

_______

Moonboon vuggemotor udviklet af CB Svendsen

Samarbejdet mellem CB Svendsen og Rødovre Fjernvarme går mange år tilbage, hvor man havde fjernaflæsning over fastnet telefoni, hvor varmemestrenes- eller vaskeriets telefonlinje, der blev brugt til formålet. Da mobiltelefonerne kom på banen, gik man over til GSM-net og ny generation af fjernaflæsere udviklet af CB Svendsen. 

“Jeg er ansat for at skabe de bedste resultater for RFK og vores kunder, så hvis samarbejdet ikke havde fungeret optimalt, havde jeg fundet en anden leverandør/operatør. Fordelen ved at bruge CB Svendsens FA-produkter er, at vi ikke er målerleverandør afhængig. Jeg vil ikke låse mig fast i et enkelt produkt og det går i hånd med min filosofi om at være så alsidig og så leverandør uafhængig, som muligt,” siger Brian Kølvig. 

RKFs filosofi er at de ikke holder data for dem selv, det er kundens og RKF deler dem gerne med kunden. Med Multiboksen har de mulighed for at give adgang til data til 3.part, altså kunden. Så alle de steder, hvor der er et CTS-anlæg, sidder der en Multiboks. “Vi er i gang med at udskifte alle vores målere, når de bliver trukket ud til statistisk måling. Vi udskifter til Multiboks med M-Bus udgang og en dataopsamler FA-40 med Wireless M-Bus,” siger Brian afslutningsvis. 

 

“Jeg er ansat for at skabe de bedste resultater for RFK og vores kunder, så hvis samarbejdet ikke havde fungeret optimalt, havde jeg fundet en anden leverandør/operatør. Fordelen ved at bruge CB Svendsens FA-produkter er, at vi ikke er målerleverandør afhængig. Jeg vil ikke låse mig fast i et enkelt produkt og det går i hånd med min filosofi om at være så alsidig og så leverandør uafhængig, som muligt."

_______

 

Brian Kølvig

Maskinmester

Rødovre Kommunale Fjernvarme