En prototype er en fysisk og ufærdig version af et produkt, en proces eller en service. Prototyper anvendes til at udvikle, afprøve og kommunikere idéer og koncepter. Hos CB Svendsen prototyping er en fast del af vores udviklingsprocesser af elektronik. Der er flere fordele ved at anvende prototyping som tilgang. Det vil vi komme nærmere på herunder.
Prototyping: Mindre risiko, mere erfaring
Produktudvikling er en iterationsproces. Jo flere prototyper, jo mere lærer man om de udfordringer, der skal optimeres i den næste version, og måder at forbedre den oprindelige idé på. Omkostningerne ved et evt. re-work øges betydeligt, hvis kravet eller andet fejl opdages senere i processen. Dette gør prototype og 0-serie til et værdifuldt værktøj for elektroniske ingeniører og PCB-designere.
Prototyping giver dig også en god idé om, hvad din stykliste ville koste og dermed bedre overblik over samlet pris af dit produkt.
Prototype af dit produkt giver også mere tillid til potentielle investorer end noget håndgribeligt, der beviser det underliggende koncept for din idé. Bortset fra at bevise konceptet er prototyper en fantastisk måde at få en fornemmelse af produktets form og finish, teste det under forskellige forhold og få feedback fra brugerne.
Prototyper falder i flere kategorier:
Mock up
Mock up er en meget tidlig prototype af produktet som har til hensigt at bevise at det fremtidige produkt kan blive en realitet. En Mock up ligner ikke det endelige produkt og kan laves af dele som ikke kommer til at indgå i produktet.
Visuel model
En visuel model er en prototype som ikke nødvendigvis har nogle funktioner eller indhold som det endelige produkt. Modellen giver mulighed for at vise de fysiske aspekter og fremtoning af produktet. Dette bruges blandt andet til brugergruppeundersøgelser, markedsførings perspektiver samt sikre de mekanisk dimensioner og forhold. Den visuel model kan laves på mangel måder alt efter typen af produkt, men som regel 3D printes disse modeller.
Funktionsprototype
En funktionsprototype benyttes under udviklingen til at fastlåse komponentvalg og printdesigns samt til at udvikle firmware. En funktionsmodel bruges også til at arbejde hen mod produktets overholdelse af de lovgivende standarder produktet måtte falde under. Denne prototype ligger meget tæt op af det endelige produkt og har de rigtige dimensioner. Prototypen kan indeholde komponenter, materialer, ledninger og andet som er eftermonteret for at justerer til og optimerer for at arbejde mod det endelige og fastlåste design.
Endelig prototype
Den endelige prototype ligner det endelige produkt og har alle funktioner samt et fastlåst design. Prototype bruges til at sikre produktet overholder kundens specifikation og at det overholder de lovgivende standarder. Da det stadigvæk er en prototype betyder det at der kan være mindre ændringer påkrævet for at prototypen kan godkendes.
Produktudviklingsvirksomheder som vores har ingeniører og designere, der hjælper dig med at opbygge prototyper af jeres ideer.
Som du kan læse, er der flere fordele ved at anvende prototyping som tilgang:
- Metoden er meget anvendelig i forhold til intern og ekstern kommunikation og samarbejde, idet den fysiske repræsentation af idéen muliggør en fælles forståelsesramme
- Prototyping gør det lettere at teste og udfolde sine idéer i de tidligere faser
- Mulighed for at udvikle og teste idéer på en håndgribelig måde
CB Svendsen – fra idé, prototype til produktion
Med vores kompetencer inden for elektronikudvikling og mekanisk design, kan vi skabe det fulde grundlag for udviklingen af hele dit produkt. Derudover kan vi tilbyde alle facetter inden for produktets forløb, fra idé fasen til produktion og after-sales service.
Ved løsning af opgaver lægger vi vægt på:
- Design
- Funktion
- Optimering til produktion
- Kvalitetskontrol
- Levering
- Produktionspris
Tag os med på råd fra starten, vi har kvalitet for øje og forståelse for økonomien bag.